Sori Yu Talenti schrijfwedstrijd moet legacy Clark Accord levend houden

Clark Accord is de auteur van de goed verkochte roman ‘De koningin van Paramaribo’ over het leven van Wilhelmina Angelica Adriana Merian Rijburg alias Maxi Linder, Surinames beroemdste prostituee. Deze debuutroman van de in Suriname geboren auteur is een meerstemmig verhaal dat de waargebeurde geschiedenis van de vrouw vertelt, die hem zo fascineerde van zijn jeugd.

Er zijn inmiddels reeds 120.000 exemplaren van ‘De koningin van Paramaribo’ over de toonbank gegaan en is al voor de 32e keer herdrukt.

Accord, die in mei 2011 overleed, was zelf een groot talent. Tijdens zijn leven is hij ook actief geweest met het stimuleren van ander talent. Zo kwam ook uit zijn koker o.a. het initiatief tot het instellen van de Kwakoe Literatuurprijs van weleer. Deze schrijvers wedstrijd heeft ook weer veel schrijverstalent uit Nederland en Suriname naar boven gehaald.

 

Clark Accord Sori Yu Talenti schrijfwedstrijd

De Clark Accord Foundation, die tot doel heeft om de legacy van de schrijver levend te houden. Dat doet ze door o.a. de organisatie van Clark Accord Sori Yu Talenti schrijfwedstrijd. Dit jaar wordt die voor de vijfde keer georganiseerd. Winnaars van de eerder gehouden wedstrijden zijn: Hetty Amat ​(2012) met het boek Het geheim van de Ston Oso. In 2014 was dat Kevin Coulor met het verhaal Verboden liefde en in 2015 Julio Amatjasir met Het dagboek dat haar leven redde.

 

Voorwaarden voor deelname

Deelnemers moeten tussen de 15 en 30 jaar zijn, wonen in Suriname of elders, maar moeten wel een Surinaamse achtergrond hebben. Inzendingen – proza, fictie, non-fictie, drama of science fiction – van minimaal 3.000 woorden, worden beoordeeld door een jury.

Deelnemers van wie het manuscript voor de eerste ronde is goedgekeurd, krijgen een schrijfworkshop van Jerry Dewnarain, neerlandicus en redactielid van de literaire pagina bij een Surinaamse krant. ​Daarna​kunnen zij hun verhaal bijwerken en​ ​​opnieuw ​indienen.

Inzenden kan tot 15 april 2021 naar het emailadres: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

De uitslag van de wedstrijd wordt op 11 mei 2021 – de 10e sterfdag van Clark Accord – bekendgemaakt.

Bron: https://www.facebook.com/815624648530280/posts/3754918987934150/