11/05/2021 23:42 - Audry Wajwakana

Reza Madar 5 Sori Yu Talenti schrijfwedstrijdPARAMARIBO - “Amazing en onverwacht”, omschrijft Reza Madhar zijn gevoel nadat ‘Snik in de nacht’ van hem tot het beste verhaal is uitgeroepen tijdens de vijfde Clark Accord Sori Yu Talenti-schrijfwedstrijd. Behalve de Clark Accord Award mocht hij de hoofdprijs van SRD 5000 en nog andere prijzen in ontvangst nemen.

Het verhaal heeft hij zes jaar geleden geschreven, maar voor de schrijfwedstrijd heeft hij veranderingen gebracht door de tijdlijn naar de huidige tijdgeest met de coronapandemie te brengen. "Het verhaal heb ik geschreven naar het perspectief van iemand die eigenlijk blij was dat hij niet met mensen om hoeft te gaan en thuis kan blijven", zegt de gelukkige winnaar. Madhar, een grote liefhebber van literatuur, deed voor de derde keer mee.

De jury, bestaande uit een gemêleerd gezelschap van schrijvers, vrienden en de uitgeverij van Clark Accord onder wie Hilli Arduin, Karin Lachmising, Rebecca Wilson uit Nederland en Anousha Nzume uit de Verenigde Staten, had het zwaar met de samenstelling van de topdrie. De tweede prijs ging naar het spook realistisch verhaal van Ayesha de Rooy en de derde naar het non-fictief verhaal van Negesti Bruce.

Arduin, die de winnaars bekendmaakte, stimuleerde alle inzenders om te blijven oefenen en het schrijftalent te blijven professionaliseren. Als schrijfster en jurylid was ze zelf erg onder de indruk van de inzendingen. De uiteindelijke beslissing voor de topdrie nam hoofdjury Astrid Roemer. Omdat er binnen de 21 finalisten veel sterke verhalen zijn, zal de Clark Accord Foundation (CAF) ertoe overgaan om de verhalen te bundelen. Dit, nadat de schrijvers een schrijfworkshop hebben gevolgd en hun manuscript hebben bijgespijkerd.

Bron: http://www.dwtonline.com/mobiel/?node=514965