CA Logo

keynote speaker Denise Jannah
presentatie door Taraq Hok-Ahin


maandag 11 mei 2015
19:30 uur
Openbare Bibliotheek Amsterdam

***

Met veel genoegen nodigt de Clark Accord Foundation u uit voor de vijfde Clark Accord Lezing.
Clark Accord was als schrijver van grote betekenis voor de Surinaamse en de Surinaams-Nederlandse gemeenschap. Als geen ander wist hij de noodzaak tot emancipatie en de vergroting van het zelfbewustzijn voor het voetlicht te brengen.

Ter ere van zijn nagedachtenis wordt er tijdens deze avond de vijfde Clark Accord Lezing gegeven.

Met het uitroepen van de Clark Accord Lezing geeft de organisatie jaarlijks een podium aan inspirators van verschillende pluimage, die passie en betrokkenheid tot een kernwaarde van het leven hebben gemaakt. Dit om vooral in de geest van Clark Accord, het engagement en de liefde voor de mensheid te verspreiden.

Thema voor dit jaar is het gemeenschappelijk cultureel erfgoed; wie is verantwoordelijk voor het behoud ervan? Keynote speaker is de beroemde jazz zangeres Denise Jannah. Andere bijzondere gasten zijn: Dorothy Blokland, Michelle David, Esme Dekker, Billie Maluw, Timothy Martens, Roy Ristie en Diederik Samwel.

***

Denise Jannah

Denise Jannah is internationaal vermaard als jazz zangeres. In haar lezing zal ze ingaan op het belang van het beheren van maatschappelijk relevant erfgoed, de rollen die familie en maatschappij daarin hebben en wat zij persoonlijk hoopt dat men van haar doorgeeft als zij er niet meer is.

Paneldiscussie

Een panel bestaande uit o.a. D66-politicus en ondernemer Roy Ristie, schrijver en journalist Diederik Samwel zal met elkaar en de zaal in discussie gaan over het thema cultureel erfgoed en verantwoordelijkheid.

Column voordracht, Theatraal en muzikaal intermezzo

Column voordracht van Timothy Martens, winnaar van de Clark Accord Column Award. Muzikaal intermezzo van Awidya, Michelle David, Billy Maluw en Esme Dekker. De jonge theatermaakster Dorothy Blokland verzorgt een bijzonder intermezzo in de vorm van een kort theaterstuk van de monoloog “De koningin van Paramaribo (De gevallen vrouw bestaat niet)” gebaseerd op Accord’s debuutroman.


***

Vijfde Clark Accord Lezing met Denise Jannah
maandag 11 mei 2015 - 19:30 uur
Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokkade 143
De toegang bedraagt 5,- euro. In verband met het beperkte aantal plaatsen adviseren wij u tijdig te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
Inschrijving via http://www.oba.nl/activiteit.accord.html
Meer informatie over de lezing vindt u op www.ClarkAccordFoundation.nl
facebook Vijfde Clark Accord Lezing

Met dank aan

Clark Accord Foundation, Bijlmerparktheater, MAFB, Nijgh en van Ditmar,
Openbare Bibliotheek Amsterdam, SLAA, familie Accord en vrienden van Clark Accord
___________________________________________________________________________________
Voor meer informatie neemt u contact op met: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

Clark MAFB