De koningin van Paramaribo (Vorstproductie) (première)
Dorothy Blokland
Vrijdag 17 april

Dorothy Blokland studeerde in 2014 af als theatermaker en docent aan de Academie voor Theater van FHK Tilburg. Als geboren en getogen Surinaamse is haar culturele achtergrond belangrijk.

Bij het Rotterdams Wijktheater werkte ze met jongeren wiens aangrijpende persoonlijke verhalen smakelijk en sfeervol in voorstellingen werden omgezet met ook weer als leidraad hun culturele erfgoed; weten waar je vandaan komt en dit trots met je mee dragen.
Haar drijfveer ligt in de noodzaak verhalen te vertellen.

In De koningin van Paramaribo laat ze de kracht van de vrouwelijke seksualiteit zien. Ze vertelt het verhaal van Maxi Linder, één van de bekendste Surinaamse hoeren uit de jaren ’50. En één die openlijk met haar seksualiteit te koop liep wat voor veel ophef zorgde in het koloniale Suriname van die tijd; deze hoer deed het niet alleen voor het geld…!
Deze unieke vrouw, haar verhaal en speciale seksuele kunsten worden op excentrieke wijze neergezet. Het publiek krijgt een hunkerende vrouw te zien die hen vanaf het begin vastpakt en pas loslaat als zij haar verhaal verteld heeft.

‘Mi gudu hoeveel geld heb je, want ik ben de enige hoer in heel Paramaribo die de truc met de sigaar machtig is... de details heb je nog van mij te goed, op een ander moment.’

Concept en spel Dorothy Blokland, naar het boek De Koningin van Paramaribo van Clark Accord, regie-assistentie Raisa Melo Fortes, coaching Paul de Bruyne.

Bron: http://www.denwevorst.nl/programma/$ID_6581/dorothy-blokland/