Clark Accord Foundation Shirley in Allochtonie


In de reeks Read & Eat programmeert Imagine IC samen met Soep! Gewoon Soep! een literair evenement over 40 jaar onafhankelijkheid Suriname. Onder genot van een soepje, luistert u op woensdag 16 december vanaf 19.00 uur naar Dorothy Blokland en andere bekende Amsterdammers. Zij lezen fragmenten voor uit boeken van schrijvers die Clark Accord hebben geïnspireerd zoals Edgar Cairo en Robin Raveles(Dobru). Maar ook uit werk van schrijvers zoals Astrid Roemer, Thea Doelwijt, Anil Ramdas, Shrinivási en Michaël Slory zal worden voorgelezen. Presentatie is in handen van Stacey Esajas (het NTR programma Slavernij Voorbij). Cheyenne Toney (The Voice of Holland) geeft een speciaal optreden. Toegang is gratis. Inloop vanaf 18.30 uur.

Gelet op het aantal beschikbare zitplaatsen, graag aanmelden vóór 14 december via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

In 2011 overleed op vijftigjarige leeftijd de auteur Clark Accord. Accord was naast een gevierd schrijver ook een pleitbezorger van grotere zichtbaarheid van Surinaamse verhalen in Nederland. Read & Eat, een literair event met soep, is een concept waar mensen met elkaar eten en (voor)lezen. Read and Eat is onderdeel van de Imagine IC tentoonstelling 'De betekenis van 25 november 1975’ met spullen en verhalen over 40 jaar onaf-hankelijkheid. Bekijk de tentoonstelling in het buurtarchief Bijlmer Meer, Vitrine van Zuidoost tot 24 december te zien op de vloer van OBA Bijlmercentrum.

In Read & Eat wordt voorgelezen uit werken van schrijvers die in de afgelopen 40 jaar hebben geschreven over de Surinaamse onafhankelijkheid. De voorlezers zijn een mix van jong en oud en hebben een link met wonen of werken in Amsterdam Zuidoost. Onder het genot van een kopje soep luistert u onder ander naar Dorothy Blokland, Kitty Balker, Arthur Cairo, Marian Duff, Dherl Deekman, Glynis Terborg, Ingrid Rais en Urwin Vyent. Na het voorlezen, worden zij ook kort geïnterviewd over de gekozen voorgelezen fragmenten. Clark Accord’s posthume roman Plantage d’ Amour zal op deze avond ook verkrijgbaar zijn. 

Imagine IC documenteert, presenteert en bespreekt het dagelijks leven in de grote stad van vandaag. Bijlmer Meer is een archief van de buurt gepresenteerd in de Vitrine van Zuidoost. De tentoonstelling 'De betekenis van 25 november 1975' is een mini presentatie van spullen en verhalen uit de archieven van Imagine IC en Tropenmuseum over 40 jaar onafhankelijkheid Suriname met. Read & Eat is een event in samenwerking met Soep! Gewoon Soep! de organisatie van Liesbeth Accord, zus van Clark Accord.

PRAKTISCHE INFO
Adres: Frankemaheerd 2
1102 AN Amsterdam
(Boven OBA Bijlmer-Centrum)

Datum en tijd:
16 December
Van 19:00 tot - 21.00 uur.
Inloop 18:30 uur

Gratis toegang.
Hapjes en drankjes aanwezig.

 Clark Accord Foundation Dorothy Blokland

 Clark Accord Foundation Marian Duff
Theatermaakster Dorothy Blokland start Read & Eat met een fragment uit Shirley uit Allochtonië van Clark Accord. Marian Duff leest voor uit gedichten-bundel 'Ik zal zingen om de zon te laten opkomen' van Michaël Slory.

 

Clark Accord Foundation Uitnodiging 16 december