Op 24 Juni 1987 was een jongen geboren in Rosario, Argentinië. Zijn vader was een staalbewerker en zijn moeder een schoonmaakster. Deze jongen groeide op in een arme buurt en toen hij 5 jaar oud was, ging hij op voetbal. Hij ging spelen bij de club die zijn vader had op gezet. Dit was een moment dat de geschiedenis van voetbal voor altijd heeft veranderd. Deze jongen was namelijk Lionel Andrés Messi.

Lionel was vroeger een normale jongen. Een normale jongen met een groot talent: een talent voor voetbal. Al vanaf een heel jonge leeftijd kon iedereen al zien dat Lionel later iets heel groots zou worden. Toen Lionel 11 jaar oud was werd bij hem groeihormoondeficiëntie geconstateerd. De club waar hij toen bij zat, was niet bereid om de behandeling van $900 per maand te betalen. De baas van de Catalaanse club FC Barcelona was wel bereid om dit te doen. Hij had al eerder van Lionels talent gehoord en hij betaalde uiteindelijk een ticket naar Barcelona voor Lionel en zijn vader. In Barcelona mocht Lionel meetrainen met FC Barcelona. Hij viel meteen in de smaak en de baas schreef toen een contract op een zakdoekje, want hij had geen papier.

Nu, 14 jaar later, wordt Lionel Messi beschouwd als één van, of misschien wel de beste voetballer aller tijden. Niet gek, als je alleen al naar zijn statistieken kijkt. Hij heeft nu al records op zijn naam als meeste doelpunten in één kalenderjaar, meeste keren Beste speler van het jaar gewonnen en dit allemaal op de leeftijd van 25 jaar oud. De meeste voetballers kunnen hier alleen maar van dromen maar Lionel niet, hij heeft zijn dromen waargemaakt.

Messi staat bekend om de manier waarop hij dribbelt met de bal. Velen zeggen dat het lijkt alsof de bal vast zit aan zijn voeten. Hij wordt vaak vergeleken met oud-voetballer Diego Maradona. Ze waren allebei kort, komen uit Argentinië en hadden dezelfde speelstijl. Zelfs Maradona heeft gezegd dat Messi de beste speler is die hij ooit heeft gezien.

Lionel is nu bijna op het toppunt van zijn carrière en hij heeft nog een contract tot 2018. Hij zal vast niet voor altijd de beste blijven, maar nog zeker voor een lange tijd. Hoe lang zal het wel niet duren totdat iemand zijn records weer verbreekt? Hier kan ik natuurlijk niks over zeggen, want jammer genoeg kan ik niet in de toekomst kijken. Wel kan ik zeggen dat ik, en nog veel meer mensen van de hele wereld alleen nog maar gelukkig kunnen zijn. Een speler van deze kwaliteit zie je namelijk maar één keer in je leven.