Mobiel bellen is praktisch en leuk en zo zijn er miljoenen mensen in Nederland en miljarden bellers en belsters ter wereld die gebruik maken van een mobiele telefoon. Vraagt u zich ook wel eens af hoe het vroeger was zonder telefoon ?

Vroeger hadden de mensen niet zo’n handig elektronisch apparaatje waarmee ze elkaar overal konden bereiken. Toen schreef men elkaar nog brieven, wat me eigenlijk wel leuk lijkt: je kon zien hoe die persoon foutjes maakte tijdens het schrijven en dan voel je ook de emotie erachter. Niet zo lang geleden werd de telefoon uitgevonden; toen was het nog vermoeiend. Ze waren heel erg zwaar en niet allemaal waren draagbaar, ze pasten niet in broekzakken en ze waren extreem duur en zagen er niet echt aantrekkelijk uit..

Tijdens de jaren sinds de eerste telefoon begon men zich steeds verder te ontwikkelen met technologie. Er zijn heel wat nieuwe merken erbij gekomen. Sommige merken kun je je nog herinneren van vroeger, maar de telefoons zijn alleen in een nieuw jasje gestoken. Mobiele telefoons zijn van ongeveer 340 gram naar ongeveer 112 gram gegaan. Ze worden steeds lichter en ook het uiterlijk is verandert, mensen kiezen vaak voor de allermooiste en beste telefoons. De besturingsprogramma’s  van de telefoons zijn ook verbeterd, de prijzen van de meeste telefoons zijn ook wel redelijk. Maar als je een bekend merk zoals de iPhone, een Blackberry of de nieuwste Samsung wilt, dan moet je er wel voor dokken. De mobiele telefoon is van de abcknoppen naar een volledig qwertytoetsenbord gegaan en nu zelfs naar touchscreen; dat maakt het typen gemakkelijker.

Door de technologie van nu verwacht men in de toekomst veel betere mobiele telefoons. Sommige verwachtingen zijn heel erg onrealistisch. Het besturen van een telefoon met je gedachten lijkt me onwaarschijnlijk. Mobiele telefoons zullen wel steeds lichter worden en misschien ook veel kleiner. Het toetsenbord zal misschien ook verdwijnen. Er zal van alles te vinden zijn in de app world en er is een kans dat de mens praten minder als communicatiemiddel zal gaan gebruiken. De prijs zal zeker ook gaan stijgen want nu al zijn de smartphones heel erg duur en ze worden steeds duurder. Als voorbeeld: de iPhone 4/4s kostte rond de 600 euro toen hij uitkwam. Een jaar later kwam de iPhone 5 en die kost ongeveer 700 tot 800 euro. Smartphones zullen voor sommige mensen dus niet betaalbaar meer zijn.