De economie treft iedereen, waaronder mijn familie. Mensen worden ontslagen en waarom…? Bezuinigingen, bedrijven gaan failliet, mensen worden ontslagen en worden zelfs dakloos . Mensen die je kent en om wie je geeft. Je ziet hoe ze er onder lijden; het is gewoon te zielig om aan te zien en hoe denk je dat die bezuinigingen zijn gekomen… doordat mensen te veel geld uitgeven en dan lenen ze weer geld, maar dat kunnen ze niet betalen. Dus de belastingdienst krijgt ook geen geld meer, dus wil de regering bezuinigen, waardoor het meer mensen treft. Mensen die gewoon een normaal leven hebben, alles goed doen, maar toch worden ze ontslagen. Er zijn ook jongeren die een baan zoeken en die vragen minder geld voor meer werk, misschien doen ze hun werk goed. Meestal hebben ze een goed voorbeeld nodig om van diegene te leren. Toch wordt diegene ontslagen en de jongeren doen maar wat. Er zijn ook jongeren bij die maar wat doen en daardoor presteert het bedrijf minder dan normaal en zo gaat dat bedrijf failliet.

Ik vind dat de mensen beter en slimmer met hun geld om moeten gaan, en dat de jongeren minder moeten gaan klungelen. En dat ze moeten doordenken om antwoorden te zoeken voor een oplossing. Ik vind dat de regering dat ook moet doen en samen moet werken met andere landen. Dat we samen tot een oplossing komen om de economische crisis en de bezuinigingen te laten stoppen. Ik vind dat iedereen samen moet werken om de wereld te verbeteren. Ik hoop ook gewoon dat we allemaal tot de oplossing komen en de oplossing is iets wat jij vindt en wat ik vind. Een oplossing is altijd het antwoord op problemen, en dit is een probleem dat iedereen treft. De regering zegt dat we moeten bezuinigen maar dat veroorzaakt meer problemen. Zoals ik al zei: mensen worden ontslagen, kunnen haast niet aan geld komen, bedrijven gaan failliet.

Het is ook best wel raar dat je iemand zo in een huis ziet zitten en na drie weken zie je hem buiten bedelen om wat geld of wat eten. Ik vind het het meest erg voor de mensen die kleine en jonge kinderen hebben en dat ze heel hard moeten werken om de kinderen alleen onderdak en wat eten te geven. Ik hoop gewoon dat dit soort economische problemen snel worden opgelost. En de oplossing die mij het beste lijkt is dat mensen beter moeten nadenken over dit soort situaties. Ik vind het leven maar oneerlijk.

Chavez Jubitana