De Clark Accord Foundation vraagt aandacht voor de literaire erfenis van Clark Accord als cultureel erfgoed. Daartoe wordt elk jaar een deskundige (bijvoorbeeld een wetenschapper, kunstenaar of schrijver) uitgenodigd de Clark Accord Lezing te verzorgen, afwisselend in Nederland en in Suriname. Het onderwerp van de lezing zal jaarlijks verschillen, maar uitgangspunt is steeds een van de kernwaarden van de CAF; literatuur, emancipatie en geschiedenis.

Een ander belangrijk doel van de CAF is om vooral ook jongeren en ‘nieuwe’ doelgroepen aan te spreken. Jong schrijverstalent krijgt met name een podium door de jaarlijks terugkerende column wedstrijd, die in samenwerking met scholengemeenschap Reigersbos georganiseerd wordt.

De CAF wil een even scherp oog hebben voor wat er ‘op straat’ leeft, als Clark Accord als schrijver altijd heeft gehad. Het doel is om een platform te bieden ter profilering van jong schrijverstalent, de liefde voor literatuur breder te verspreiden door moeilijk bereikbare groepen aan te spreken en om vernieuwende ideeën over literatuur en maatschappij te verspreiden.

De Clark Accord Foundation staat open voor interessante samenwerkingsverbanden. U bent welkom om contact met ons op te nemen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.